The Expo: volledige inkijk in Wintercircus

Vandaag werd in het Gentse en pas gerenoveerde Wintercircus de aftrap gegeven voor een nieuwe versie van Flanders Technology & Innovation, die tien dagen loopt in zes centrumsteden. Over AI en allerlei andere vomen van innoverende hightech schrijven we bij ZNOR niet, dat lees je elders wel. Maar de architectuur van het Wintercircus geniet allang onze interesse. En daarom geven we graag deze tip: de tentoonstelling The Expo die er dit weekend loopt, geeft je niet alleen een inkijk in futuristische én concrete projecten, maar tegelijk ook in het prachtig gerenoveerde gebouw aan het Miriam Makebaplein. Dankzij de expo kan je het hele gebouw bezoeken, van de voelbaar koelere kelderverdieping, over de tussenverdiepingen die je bereikt via de betonnen baan waarover vroeger nog de auto’s van garage Mahy en de olifanten van het circus voortbewogen, tot de lokalen onder het dak, waar je ‘gerechten van de toekomst’ nu al kan uitproberen. Dat is de eerste, maar meteen ook de laatste keer dat je die inkijk krijgt. Want na de expo nemen allerlei bedrijfjes (vooral start-ups) en organisaties er hun intrek en zijn ze niet meer vrij toegankelijk. Haast je, deze kans is over twee dagen alweer voorbij.

The Expo, Walk on the Wild Side of Technology, 16-17 maart 2024.
Het volledige programma van FTI Gent loopt van 15 tot en met 21 maart 2024.
In totaal zijn er meer dan 90 festivalevents in Hasselt, Leuven, Brussel, Antwerpen, Kortrijk en Gent.


door