Gezinsuitbreiding bij Hay-Muller Van Severen

Het botert erg goed tussen Hay en Muller Van Severen. Na eerdere tafels, vazen, kandelaars, spiegels, roltafeltjes en kasten, zagen zopas alweer twee nieuwe ontwerpen het daglicht. Vooreerst MVS Cutlery & Serving Spoons, een bestek in geborsteld roestvrij staal met geverfde handgrepen, in goed te combineren donkerblauw, geel en groen. Met uiteraard mes, vork en soep- en koffielepel (55 euro/4) en ook een bijbehorende set slacouverts (45 euro/2). Daarnaast viert het koppel ook de geboorte van de Ceramic Table, een stevig rond tafeltje, met een porseleinen blad van 70 of 90 cm diameter in warm wit, bordeaux, lichte muntkleur of fel geel, en een voet in sterk beton (vanaf 619 euro). Voor op een tuin- of caféterras, maar ook gewoon binnen, in je interieur.

Dat het zo goed klikt tussen het Deense designbedrijf en het Belgische ontwerpersduo Fien Muller en Hannes Van Severen is niet zo vreemd. Allebei houden ze van Scandinavische soberheid, aangename materialen en fijne, boeiende kleuren. Mette Hay drukt het zo uit: “We genieten echt van onze samenwerking met Muller Van Severen. Ze komen uit de beeldende kunst en de beeldhouwkunst, dus ze maken relatief minimalistische objecten, maar met een heel sterk gevoel voor materialiteit en verhoudingen. Het is moeilijk om een betere match voor Hay te bedenken dan Muller Van Severen.”

Meer info & ontwerpen op de sites van Muller Van Severen en Hay.
Portret © Frederik Vercruysse


door