Vlaams Architectuurinstituut krijgt nieuwe directeur

Op 1 april 2024 wordt Dennis Pohl de kersverse directeur van Vlaams Architectuurinstituut (VAi). De eerste twee maanden staat hij nog samen met de huidige directeur Sofie De Caigny aan het roer. Vanaf 1 juli 2024 neemt hij dan de leiding volledig op zich en zet hij zijn eigen koers uit. Vanaf dat moment zal hij zich fulltime wijden aan zijn rol bij het VAi. Hij laat zijn taken als postdoctoraal onderzoeker bij de groep Design, Data and Society aan de TU Delft dus achter zich. Zijn visie? Het VAi nieuw leven inblazen door de collectie te activeren, cross-disciplinaire artistieke samenwerking te bevorderen en de internationale positie van het instituut te versterken. Kort gezegd ziet hij het VAi als een bruisend centrum voor erfgoedinnovatie en creatieve samenwerking, met een scherpe focus op duurzaamheid en internationale connecties.

Meer info vind je op de website van het VAi.


door