Stefan Schöning ontwerpt collectie ‘Langkawi’-maskers

Gardeco Objects, een Belgisch designbedrijf, lanceerde samen met ontwerper Stefan Schöning de nieuwe ‘Langkawi’-collectie. Ze bestaat uit abstracte sculpturen, geïnspireerd op maskerculturen uit verschillende landen en tijden. De vijf ontwerpen – Eclipse, Elephant, Offspring, Sunrise en Toucan – zijn met de hand gemaakt van zo duurzaam mogelijk lokaal hardhout, door ambachtslieden op het Maleisische eiland Langkawi. De sculpturen zijn asymmetrisch en zetten kijkers aan om er eigen verhalen bij te bedenken. De designer van dienst, Stefan Schöning, maakt al sinds 1994 naam in de designwereld en kreeg daarin ook internationale erkenning, met onder andere zijn Folder-stoel uit 2001. Ook de titel ‘Belgisch Designer van het Jaar’ siert zijn palmares.

Gardeco is specialist in ethische en duurzame kunst- en designobjecten. Ze werken daarvoor graag samen met kunstenaars en productontwerpers die duurzaamheid, ethiek en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel dragen. Zoals Stefan Schöning, bekend om zijn minimalistische ontwerpstijl, subtiliteit en een scherp oog voor detail. Het Zedelgemse bedrijf met internationale ambitie werd in 1999 opgericht door Sonja Crevits en Jan Simaey, die niet alleen tafel en bed, maar ook de liefde voor kunst en design delen. Ze zijn sterk in het toegankelijk maken van kunst en handgemaakte decoratieve designobjecten voor een breed publiek. Zoals de nieuw gedesignde maskers, uit Langkawi.

De Langkawi-maskers uit één stuk hout zijn bij ons in ‘premium lifestyleboetieks’ te koop voor 575 euro. De bronzen versies gaan er afhankelijk van hun grootte over de toonbank voor 3140 (39 cm hoog) tot 4350 euro (81,5 cm hoog). De ‘Gardeco Objects’ zijn ook wereldwijd te koop via een webshop, maar ze leveren niet in … België. Hier moet je zelf naar de boetieks dus.


door