Very Vintage: inspirerende ideeën én adressen

In 2013 startte Tim Mouling een Facebookgroep: The Vintage Market. En nu, zo’n zes jaar later, telt die al 50.000 leden. Op die pagina verkopen en kopen liefhebbers ‘spullen met een verhaal’. Maar het is ook een ontmoetingsplek waar gelijkgestemden elkaar met raad en daad bijstaan. En van het een kwam, samen met zijn partner Julie Vrijens, het ander: zoals The Vintage Market Live-markten en nu dus ook een boek. In Very Vintage gaan Julie (ook bekend van o.a. het kledinglabel Redjuliet) en Tim (ook bekend van Bar Bakeliet) op bezoek bij 14 vrienden en andere fijne mensen met een hart voor retro designitems en interieurs. En ze laten je ook binnenkijken in hun eigen woonst en bijbehorende B&B Bakeliet.

Doorheen de hele uitgave voel je de persoonlijke aanpak van de auteurs. De reportages lezen alsof je mee met hen op bezoek gaat en samen inspirerende interieurs ontdekt. Je volgt het gesprek dat ze met de gelukkige bewoners voeren, en via kleine stukjes tekst bij de foto’s kom je te weten waar ze hun vintage stukken vandaan haalden. Soms op verrassende plekken, maar regelmatig ook via The Vintage Market, ha ja.

Naar het einde van het boek kloppen ze ook aan bij wat bekendere retrolovers. Zo laten ze je mee binnenkijken bij ontwerper Tim Vansteenbergen en partner, bij de eigenaars én de moeder van bloemenzaak Bluet in Gent en bij acteur Michaël Pas en familie.

Daarna volgt wat we ook zeer appreciëren: een lijst met meer dan 200 nuttige adressen in België en Nederland. Met vooral zaken waar je vintage-stukken op de kop kan tikken, maar ook hotels, restaurants en zelfs barbers. Daarmee vangen ze een zwak punt op waaraan andere soortgelijke boeken soms lijden: mooie plaatjes en inspirerende ideeën, maar waar vind je al die knappe items? Op een van de adressen uit hun persoonlijke lijst dus. Interessant!

Very Vintage, uitgegeven bij Luster, 260 pagina’s dik, bij jou op de sixtiestafel voor 24,95 euro.

Foto’s © Julie Vrijens


door