Wonderplants 2: inspirerend interieurboek

Er is een tendens naar kleiner wonen, vaak in flats zonder grote tuin. En daar in de sofa dromen we weg van verre tropische reizen. De trend om je woonst op te fleuren met indrukwekkend en vaak exotisch groen sluit daar perfect bij aan. Met goedgekozen planten creëer je een unieke, natuurlijke sfeer en meteen ook een gezonder binnenklimaat. Het nieuwe Wonderplants 2 van Irene Schampaert en Judith Baehner toont zo’n inspirerende interieurs, met kamerplanten in de hoofdrol. Niet alleen op kleine oppervlakten, maar ook grotere panden – genre oude textielfabriek of likeurstokerij – bezorgen je ideeën voor je eigen plek. En wat opvalt & bemoedigt: de auteurs pleiten ervoor om zeker niet slaafs hypes te volgen, maar vooral je buikgevoel. Kies dus gerust planten die je gewoon graag ziet en een stijl die bij je past.

Wonderplants 2 gidst je door 20 groene interieurs van overal ter wereld. In Antwerpen en Amsterdam, maar evengoed ver weg, zoals in Los Angeles of Melbourne. Stuk voor stuk zijn ze architecturaal interessant – ja, het is ook een interieurboek – én tonen ze hoe planten je huis een grote meerwaarde geven. Niet altijd door het er helemaal vol mee te zetten, op sommige beelden zie je maar één enkele plant. Dat kan een kleine zijn, of net een heel grote, als een statement.

Het is een heerlijke uitgave om in te grasduinen en ideeën uit op te doen. En mooi uitgegeven, 100% salontafelproof. Achteraan zit ook een praktisch luik van tientallen bladzijden. Daarin krijg je per project uitleg over de planten op de interieurfoto’s, tips over verzorging en standplaats, nuttige wenken voor als de bladeren slap hangen of verkleuren en nog andere info die je in de dagelijkse omgang met levend groen goed van pas komen.

Kortom: dit is een mooi én praktisch bladerboek waaruit je zeker inspiratie put voor in je eigen huis. En een extra troef: het zet je aan tot een no-nonsense aanpak waarin niets moet, en alles mag.

Wonderplants 2 van Irene Schampaert en Judith Baehner, bij Lannoo/Marked, 256 pagina’s, voor net geen 35 euro.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 

 

 

 


door