Mountain View: ‘amazing holiday homes’ te huur

Het nieuwe Mountain View is een prachtig boek voor wie wil wegdromen van hooggelegen vakantiehuizen te midden van verbazingwekkende natuur. En de plekken zijn meer dan alleen maar uitzonderlijk mooi, er is ook bijzonder veel aandacht voor milieu en duurzaamheid, voor eerlijke materialen. Heel wat gebouwen zijn zelfs helemaal ‘off-grid’, wat betekent dat ze zelfvoorzienend zijn. Ze wekken met zonnepanelen hun energie op en het water wordt ter plaatse gewonnen en zo nodig gezuiverd. Ook de architectuur is in zowat alle gevallen van een topniveau. Wat de architecten bedachten is vaak even spraakmakend  als de locaties zelf. En het beste van al: deze vakantiehuizen zijn – voor wie een goeie portefeuille heeft toch – gewoon te huur.

Je kan je in het boek vergapen aan in totaal 32 spectaculaire holiday homes, allemaal gelegen op een hoogte, weg van dorp en stad, altijd heel erg rustig ook. Een constante op elk adres: je kan er uren blijven turen naar het wondermooie landschap. Denk aan uitzicht op de Alpen of de Himalaya, op het regenwoud of op de dieper gelegen oceaan. Ze zijn te vinden in nabije oorden als bijvoorbeeld Schotland, Spanje, Italië, Zwitserland of Noorwegen. Of veel verder weg: Chili, Nieuw-Zeeland, Californië, Zuid-Afrika, Japan, Colombia, Chili, Australië, Argentinië, India, Sri-Lanka…

De foto’s spreken voor zich, maar je krijgt er telkens ook een pagina met het verhaal bij, in het Engels. Over het huis, de architecten, de ligging, de bijzonderheden. En ook gemakkelijk, voor wie snel info zoekt: in een kleine kader vind je in telegramstijl de essentialia zoals maximaal aantal gasten, dichtste luchthaven, to do’s in de omgeving, nuttige weetjes, naam van de architect, belangrijkste voordelen, prijsklasse en last but not least: het internetadres. Zodat je vanuit je luie stoel meteen kan boeken.

Mountain view, The Perfect Holiday Homes van reisjournalist Sebastiaan Bedaux, bij Lannoo/Marked voor net geen 35 euro. Naast de 32 uitvoerig belichte panden krijg je achteraan ook een lijst met 18 extra vakantiehuizen, inclusief internetadressen, zodat je nog wat meer zin krijgt in een ‘amazing holiday home’ hoog in de bergen. 

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]


door