Vitra opent met ‘Vitra Circle’ eerste outlet store

Waar vind je een authentieke rode Panton Chair met 2 jaar garantie voor 99 euro i.p.v. de normale 249 euro? Of een echte Eames Lounge chair inclusief Ottoman met 2500 euro korting? Bij Vitra zelf. Want het Zwitserse merk opent vandaag, op 29 september, een eigen outlet store in Evere.

Het nieuwe Vitra Circle is de eerste in zijn soort en maakt tegelijk komaf met de jaarlijkse uitverkoop. Daarop werden  showroommodellen of meubels met transportschade met een straffe korting van de hand gedaan. Dat concept was populair, maar toch zinde het de designfabrikant niet helemaal. Daarom gaan ze met Vitra Circle een stap verder: de exemplaren worden zo nodig schoongemaakt én hersteld, zodat Vitra ze weer met gepaste trots kan verkopen. En twee jaar garantie meegeeft. Wat wel blijft: de korting, want helemaal nieuw zijn de designobjecten niet.  De prijsverlaging schommelt in de meeste gevallen tussen een interessante 30 en 50%. Maar soms – zoals bij de Panton Chairs – ook veel meer.

Deze nieuwe Vitra Circle is de eerste ‘circulaire’ shop van Vitra en heeft de bedoeling objecten met lichte schade of gebruikssporen zo mogelijk eerst te herstellen, te restaureren en te reinigen alvorens ze te verkopen. Daarmee respecteert het merk ook de met veel vakmanschap ontworpen objecten en zorgt ze ervoor dat ze een lang nieuw leven tegemoet gaan. Duurzaam design dus, tegen scherpe prijzen.

Vitra Circle, Bazellaan 8, 1140 Evere. Voor de lancering zowel op vrijdag 28 als zaterdag 29 september geopend van 10 tot 18 uur. Nadien zal het nieuwe verkooppunt elke vrijdag open zijn, ook van 10 tot 18 uur. Momenteel zijn er ca. 680 stuks beschikbaar, al zal dat aanbod schommelen volgens het aanbod dat ook op de aparte website te bekijken is.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]


door