Belgian Solutions: oplossingen op zijn Belgisch

Onlangs verscheen bij Luster het nieuwe Belgian Solutions volume 2, van David Helbich. Met 302 foto’s toont hij ons typisch Belgische oplossingen voor kleine, alledaagse problemen. Zoals voor een betonblok met een hoek af, een wegwijzer die de verkeerde kant uitwijst, een verkeersbord dat niet helemaal klopt, enkele trottoirstenen die ontbreken, een te korte ladder bij schilderwerken, enzovoort, enzoverder.

Je kan deze foto’s zien als situaties op zich, maar voor wie het land wat kent staan ze natuurlijk ook symbool voor allerhande ‘bricolage’, in de politiek, in organisaties, in het leven van elke dag. Op straat en achter netjes – of fout – geschilderde gevels. Dit boekje met foto’s afgedrukt op ca. 10 x 15 cm-formaat heeft dus een dubbele functie: het is leuk voor op de salontafel of zelfs naast het toilet, om af en toe eens in te bladeren en simpelweg te lachen met wat je ziet. Maar het doet ook nadenken. Over hoe we soms verkiezen échte en meer ingrijpende beslissingen uit te stellen, voor ons uit te schuiven, tot het niet anders meer kan, of onherroepelijk te laat is.

Belgian Solutions volume 2, door David Helbich, bij Luster, 302 foto’s, 304 pagina’s, 20 euro. Op Facebook vind je een gelijknamige pagina met ondertussen meer dan 31.000 volgers.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 

 

 

 


door