Brugge Foto 16 sluit af met ‘Het Salon der Monologen’

Het is intussen 2017, logisch dat een foto-expo met de naam Brugge Foto ’16’ stilaan afsluit. En ook hoogtijd om nog eens langs te gaan. Tot zondag 8 januari loopt dit evenement nog. Het toont op 14 locaties in de stad mooi werk van lokale, nationale en internationale fotografen als Ian Berry (UK), John Vink (BE), Danielle Van Zadelhoff (NL), Jenny Boot (NL), Rob Mellink (NL), Jasper Rigole (BE) en Jean-François Lepage (FR).

Als straffe afsluiter presenteert Brugge Foto 16 Het Salon der Monologen, nu zondag 8 januari om vier uur in de namiddag. Met deze interessante sprekers:

CARL DE KEYZER
presenteert zijn pas verschenen boek Higher Ground. Op de hielen gezeten door een stijgende zeespiegel, dient het berglandschap als toevluchtsoord voor de Europese bevolking.

FRANKY VERDICKT
bespreekt The South Street Village, over het enige en laatste Maoïstische dorp in China en Nobody Likes To be Hindered By Worldly Troubles, over een Koreaanse eilandlegende en een Chinese landschapsschilder die aanleiding geven tot een metaforische pauze knop in verwarrende tijden.

PAUL D’ HAESE
wandelt door zijn oeuvre: Dagblind, Exposition en het lopende project Belgopolis, een imaginaire stad.

DIETER DE LATHAUWER
stelt zijn laatste boekproject I loved My wife voor, winnaar van de Unseen Dummy Award in Amsterdam.

PETER WATERSCHOOT
toont beelden van The seventh row of Seats,  Let me take you to this Place en een preview op een aantal nieuwe beelden, reflecterend over de vormelijkheid van zijn werk, over ‘spelen met de knoppen van de tijd’ en over de erotische poëzie van ruimtelijke beleving.

JASPER RIGOLE
geeft uitleg over de installaties van zijn fictief instituut IICADOM (The International Institute for the Conservation, Archiving and Distribution of Other people’s Memories).

Het Salon der Monologen, afsluiter van Brugge Foto 16, zondag 8 januari 2017 om 16 uur in de  Bogardenkapel, Katelijnestraat 86. Toegangsprijs 5 euro.  Beperkt aantal plaatsen, intekenen noodzakelijk via info@44gallery.be of 0489 5526663. Ook de stadsexpo zelf is nog te bezoeken tot en met zondag.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 Copyrights van de foto’s hierboven, in deze volgorde: Danielle van Zadelhoff, Ian Berry, Jean-François Lepage, Jelle Van Hulle, Jenny Boot, John Vink, Klaartje Lambrechts, Lionel Jusseret, Luc Rabbaey, Rob Mellink.
 

door