Robbrecht & Daem tekende nieuwe Bozar Bookshop

Bozar Bookshop Foto (c) Yves Gervais
Bozar Bookshop
Foto (c) Yves Gervais

Na de opening van Bozar Café Victor aan het einde van de zomer, pakt BOZAR nu uit met de Bozar Bookshop, in samenwerking met de gerenommeerde boekhandelaar Walther König. Het Gentse architectenbureau Robbrecht & Daem ontwierp de Bookshop in dezelfde stijl als hun ontwerp voor Bozar Café Victor. Een elegant en eigentijds design, helemaal in de geest van Victor Horta die bijna honderd jaar geleden het Paleis voor Schone Kunsten tekende.

De Bozar Bookshop biedt tentoonstellingscatalogi van het museum aan, naast publicaties over kunst, architectuur, fotografie en design, postkaarten en objecten die verband houden met de tentoonstellingen. De shop vind je in de Hortahal, een plek die makkelijk te bereiken is voor bezoekers en toeristen.

BOZAR werkt hiervoor samen met de Duitse boekhandelaar Walther König, een grote naam in de sector, bekend om zijn kwaliteit en aanbod. Hij is wereldwijd ook een van de belangrijkste uitgevers van kunstboeken. Met een veertigtal verkooppunten in Keulen, Amsterdam, Berlijn, Düsseldorf, Londen, München, Wenen, Parijs en Milaan, baat Walther König de belangrijkste museumshops in Europa uit. Na de Whitechapel Gallery in Londen, het Palais de Tokyo in Parijs, de Nationalgalerie in Berlijn, het Haus der Kunst in München en het Stedelijk Museum in Amsterdam vestigt Walther König zijn Brusselse filiaal – het eerste in België – in het Paleis voor Schone Kunsten.

Bozar Bookshop, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel, open van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur, donderdag tot 21 uur.

 

 

 


door