Vier vernieuwende vuren

Goed weer lokt ons naar buiten. Om terrasjes te doen, maar ook om te koken. En alle higtech buitenkeukens ten spijt: ons hart klopt nog altijd het snelst voor een écht ouderwets houtskoolvuur.  Of voor een vuurkorf met zélf gekliefde balken. Maar we zijn bij ZNOR ook voor voor vooruitgang en vernieuwing. Daarom vielen deze vier ons op, want ze combineren een echt vuur met een nieuwe uitvoering.


BBQ MORSO GRILL FORNO 1 (c) ZNORDe naam van de Morso Grill Forno zegt het meteen: het is niet alleen een barbecue-met-grill, maar tegelijk ook een oven. Daardoor krijgt wat je klaarmaakt ook van bovenaf hitte toebedeeld, wat zorgt voor een gelijkmatigere opwarming. Er gaat ook minder warmte verloren, waardoor je minder houtskool verstookt. Dat komt allemaal door de speciale vorm van dit gietijzeren barbecuestel: het werkt bijna als een oven, en heeft zelfs een kleine schoorsteen. Hij staat op tafel, of desgewenst op drie teakhouten poten met daarrond een stalen ring met haken, waaraan je makkelijk je bbq-gerief kan hangen. Apart, handig, en mooie Scandinavische look. Prijs: 699 euro.


BBQ BERGHOFF TABLE BBQ (c) ZNORBerghoff heeft the Social Grill bedacht. Dat is een kleine barbecue – 35 cm diameter en 22 cm hoog – die je op tafel kan plaatsen, tussen je gasten. En daarmee is meteen hét nadeel van barbecueën van die tafel geveegd: er is geen aparte kok meer nodig, met dit mini tafelmodel bakt iedereen wat hij graag eet en ontstaat de gezelligheid van rond een raclette- of gourmetstel. Maar dan op zomeravonden, in de tuin. Ook handig om mee te nemen, en samen lekker te genieten op plekken waar je dat anders niet zou doen. Verkrijgbaar in zwarte of witte uitvoering, voor 199 euro per stuk.


BBQ BARBECOOK EDSON (c) ZNOREen erg eenvoudig ogende én lekker stoere barbecue is deze Edson van Barbecook. Lijkt op een gerecycleerd olievat, maar is slimmer bedacht dan dat: in de ton zit een aspot, die er makkelijk uit te halen en leeg te maken is. En het is een kuip-in-kuipsysteem, waardoor de buitenkant nooit gloeiend heet wordt, wat wel handig is met jonge kinderen in de buurt. Deze barbecue is natuurlijk ook erg stabiel, heeft een XL-rooster voor 10 personen en met twee standen. En met een stevig deksel erop kan de ton ook dienen als bartafel. Verkrijgbaar in rood en zwart, 199 euro.


BBQ BOO (c) ZNORNiet echt een barbecue, tenzij je er een rooster oplegt: de Boo Fire Basket van Skargaarden. Een kubus van 50 x 50 x 50 cm met daarin een gelaste stalen vuurkorf. Erg strak en dankzij die kubus ook stabiel en relatief veilig. Wel de stalen plaat erbij kopen, want er valt nogal wat gloeiende kool door de mand. Deze Boo weegt 7 kg en is te krijg in metaalkleur voor 190 euro, in het zwart voor 225 euro. Voor de vloerplaat vragen ze 90 euro extra.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


door