Walter Van Beirendonck bedenkt voor Ikea ‘magische vredesfiguren’

IKEA Glölande 02 (c) ZNORVanaf 7 juni ligt een ‘limited edition’-collectie van Walter Van Beirendonck bij Ikea in de rekken.  De Zweedse woongigant gaf onze Belgische ontwerper zowat carte blanche, al moesten zijn voorstellen wel passen binnen het gamma uiteraard. En dus bedacht Van Beirendonck eerst een verhaal, een eigen fantasiewereld, die hij ‘WONDERMOOI‘ doopte. Met daarin 5 vreemde wezens: Kwade Tijger, Rood, Vliegmachien, 1000G ofte ‘duizendoog’ en  Spiegel. Ze wonen in de wolken en gebruiken hun magische wolkenstof om weer vrede op de wereld te brengen. Via Ikea blijkbaar.

Uit dat verhaal ontsproten allerlei stoffen, papierwaren, winkeltassen, vloerkleden, tafelgerei, cadeauverpakkingen, textielwaren en opbergboxen. Het ene ontwerp betovert ons al wat meer aan dan het andere, maar goed, smaken verschillen, gelukkig maar, zo is er voor elk wat wils. Deze collectie wordt wereldwijd verkocht, en ja, ook elders staat er in het groot ‘WONDERMOOI’ op, in het Nederlands, dat is wel leuk. Al is het bij Ikea zo vreemd niet, wij krijgen hier ook al jaren productnamen als Glödande (gloeiend)- zo noemen ze deze serie – voorgeschoteld. Dan moet die ‘Wondermooi’ elders ook wel kunnen.

Ikea weet natuurlijk zelf niet exact hoelang het zal duren vooraleer deze tijdelijke collectie zal zijn uitverkocht, dat hangt van de verkoop af. Maar van een medewerker hoorden we dat hun eigen prognose ‘een drietal weken’ is. Dus: wie wat Wondermoois van Walter in huis wil halen, kan zich maar beter haasten. O ja, voor de eerste keer kan je bij Ikea ook bijbehorende 3D-printmodellen downloaden, die Van Beirendonck speciaal voor deze Glödande creëerde en waarmee je zelf de vijf figuren kan ‘afdrukken’. 

Enkele prijzen: tapijt met Kwade Tijger (69,90 euro), grote borden (5,99 euro), T-shirt (14,99 euro), beker (3,99 euro), opbergdozen (9,99 euro). Meer over Glödande & de 3D-downloads op de Ikea-website.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]


door