Nieuw en knap: Antwerp Museum App

Antwerp Museum App 00 campagne (c) ZNORWe zijn niet gauw onder de indruk, en al zeker niet van apps, maar de nieuwe Antwerp Museum App ziet er écht goed uit. Hij is helder, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Dat is geen toeval natuurlijk, ze werkten er twee jaar aan, en de stad investeerde er samen met Toerisme Vlaanderen 500.000 euro in.

Wat doet de nieuwe app? Hij loodst toeristen – ook toeristen in eigen stad – door 17 Antwerpse musea, zowel stedelijke als niet-stedelijke. Een soort eigen digitale en draagbare gids op je smartphone of tablet, die je extra informatie geeft over de werken, met bewegende beelden, audiofragmenten en tekst. Wat ook kan, en handig is voor wie weinig tijd heeft of verschillende  musea wil bezoeken op één dag: een snel ‘geleid’ bezoek van maar 30 minuten, met uitleg bij een aantal goedgekozen topstukken uit de collectie.

Maar de Antwerp Museum App gidst je ook door de stad, van het ene museum naar het andere. Of van het Centraal Station naar het Red Star Line Museum, de route die ook de emigranten destijds aflegden. Of ook een leuk parcours, voor met de kinderen bijvoorbeeld: van de ene stripmuur naar de andere.

Je kiest uit 5 rubrieken:

  1. ONTDEK: om op zoek te gaan naar bekende, maar ook minder bekende expo’s. Hier worden ook komende tentoonstellingen aangekondigd, die ter gelegenheid van 5 jaar MAS bijvoorbeeld. Een soort inspirerende startpagina dus.
  2. TOURS: hier kies je rondleidingen, zowel in de musea als in de stad. Inclusief foto’s, video’s, audiofragmenten én een plan met de route, de kaarten die ook offline kunnen geraadpleegd worden. Ook leuk in dit deel: fotofilters waarmee je je eigen gelaat op een historisch schilderij kan plakken, verslavende schuifpuzzels en ook quizjes.
  3. MUSEA: alle informatie per Antwerps museum, zoals toegangsuren en -prijzen, en je kan er meteen de rondleidingen en topstukken bekijken.
  4. WERKEN: fijne presentatie van alle ca. 175 werken die er momenteel inzitten, waardoor je kan bladeren als zat je op Instagram.
  5. IK: je eigen pagina waar je je favoriete tours of werken opslaat. Ook makkelijk als je later offline op pad wil door de stad.

De app is gratis, ongeveer 100 MB groot en draait op Android en iOS. Toch op de nieuwere versies daarvan, want op onze al wat oude iPad en smartphone lukte het niet zomaar, op een recentere iPod ging het wel vlot. Bij de gratis download belandt de basisstructuur en ook de plattegrond van de stad op je toestel, informatie over de specifieke werken of routes wordt opgevraagd zodra je ze nodig hebt. Interessant om je dataverbruik te beperken: je kan thuis al je bezoek voorbereiden en alle informatie opslaan. Maar ook prima: er werd geïnvesteerd in wifi in verschillende musea, waardoor je ter plaatse gratis online kan gaan.

Kortom: deze Antwerp Museum App  is goed bedacht, én goed gebracht, chic.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


door