Turnpaard.be: haal eens een oude bok in huis

Turnpaard logo ZNOREnkele maanden geleden postten we een veelbekeken artikel over BOLD, een nieuw verkooppunt voor vooral oud industrieel design. Al verkopen ze er ook turntoestellen van vroeger, zoals bokken en Zweedse banken. Voor de liefhebbers die meer keus willen, is er nu ook Turnpaard, waar ze alleen maar dat doen: turntoestellen opsporen, in orde zetten en weer doorverkopen.

De initiatiefnemers Bernd Schotsaert en Kenny Desmet hebben twee hobby’s gemeen: ze sporten al 20 jaar samen én ze houden van vintage. En zo kwamen ze op het idee om na hun gewone werkuren oude toestellen te verzamelen. Daartoe mailden ze naar 3000 scholen met de vraag of ze oud turngerief hadden staan en ja: de respons was groot. Want in heel veel scholen staan werkloze of afgekeurde paarden, bokken, turnkasten en Zweedse banken stof te vergaren, in een hoek van de turnzaal of achter een verschoten gordijn.

Ondertussen werken ze ook samen met Eurogym, een van de grootste leveranciers. Waar dit bedrijf nieuw turnmateriaal levert, nemen de vrachtwagen het oude vaak mee. En dat gaat dan naar Turnpaard.be, om het klaar te maken voor een tweede leven. Nog een voordeel van deze samenwerking: de twee mannen van Turnpaard krijgen zo toegang tot de expertise van Eurogym, waar ze weten hoe je turntoestellen kan repareren en restaureren.

Op de Turnpaard-website kan je grasduinen in het ruime aanbod, je vindt er foto’s met de prijs erbij, dat gaat van 130 euro voor een Zweedse bank tot zowat 500 euro voor een groot met leer bekleed turnpaard. Ideaal voor wie heimwee heeft naar de turnlessen en de bijbehorende zweetgeur van lang geleden, maar ook voor wie op zoek is naar een origineel vintage meubel voor in huis. Op de site vind je ook tips daarvoor. Ze tonen hoe je met twee turnrekken een ruimte opdeelt, hoe je van een turnbank een salontafel maakt of hoe een oude bok een zitbankje wordt. Of hoe je het leer van een turnplint kan vervangen door nieuwe jeansstof, al vinden we dat een brug te ver. Want niks zo mooi als het doorleefde origineel.

Alle toestellen van Turnpaard vind je op de website, maar zijn op aanvraag ook te bezichtigen in het magazijn in Haasdonk.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]


door