St. Vincents: oude drukkerij wordt hippe concept store

St. Vincents gevel ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag St. Vincents, in Antwerpen.

Conceptstore, in 2015 sloop dit magische woord traag maar gestaag ons vocabularium binnen. En ook dit jaar groeien ze als paddenstoelen uit de grond in zo goed als elke grote – of minder grote – metropool. En terecht, weten we weer na een bezoekje aan de laatste toevoeging bij dit succesrecept. De ingrediënten? Alles wat het hart van foodies, fashionista’s, designaddicts of hipsters tout court belieft. De concept store St. Vincents in Antwerpen heeft het allemaal.

Het gloednieuwe St. Vincents in Antwerpen kan er wat van: kledij, vintage meubels, kunst, boeken en designklassiekers vormen een mooi, rustgevend geheel. In het gigantische pand vind je dan ook de combinatie van een designshop, kunstgalerij, klerenwinkel én – hoe kan het ook anders – een hippe speciality koffiebar (met koffie van The Barn). Alles wat je ziet en kan aanraken, is trouwens te koop. Maar laat je daardoor niet afschrikken, want wie alleen een koffie of thee wil drinken, is ook welkom. Graag zelfs, want laat dat nu net ook de bedoeling zijn van St. Vincents: alles in het juiste perspectief zien, op een fijne manier de design-items ontdekken in hun context, net als bij je thuis.

Oprichters en creatief duo Henri & Geraldine – in een vorig leven een econoom en een juriste – houden het daar niet bij: binnenkort krijgen ook enkele pop-ups de unieke kans om zich te settelen in het unieke, ruwe gebouw, dat vroeger dienst deed als drukkerij.

St. Vincents is open van woensdag tot en met zondag (yes!) van 11.00 tot 18.30 uur, op de Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.
Mooie post hierover ook bij onze beauty-collega’s van Café Cosmétique.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 


door