Jūttu: slow solden shopping

Juttu Antwerpen ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte samen met haar Newplacestobe-redactie op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag haar favoriete plek om te gaan shoppen tijdens de solden: Jūttu, in Antwerpen.

De feestdagen zijn nauwelijks voorbij of een andere gekte woedt door de winkelstraten: sales, rebajas, solden. Hoewel niet iedereen staat te springen voor een retourtje Antwerpse Meir, is het toch de moeite even de menigte te trotseren. Want sinds kort is er Jūttu (lees: joe-toe), een Scandinavisch-geïnspireerde winkel uit A.S. Adventure-stal en dé hotspot voor de kritische, bewuste én hippe shopper.

Jūttu is Fins voor ‘verhaal’ of ‘artikel’ en laat dat nu exact zijn wat deze conceptstore doet: een verhaal vertellen, dat leest als een magazine dat je rustig doorbladert. Doorwandelt zelfs, het lijkt bijna Pinterest. Die rust staat centraal bij Jūttu: na ongelofelijk slow cooking en avontuurlijke slow travelling, is ook het minder gangbare slow shopping aan een opmars bezig. De focus ligt op tijd nemen voor kwaliteit en duurzaamheid, niet op kwantiteit en wegwerp. Bij Jūttu vind je dan ook een zestigtal mode- en interieurmerken terug, verdeeld in vijf ‘lifestyles’, in elke hoek van de winkel. Kledij wordt er niet per merk, maar per stijl gegroepeerd.

Het monumentale pand van zo’n 700 vierkante meter is een verademing in het koopjes scoren: zelfs tijdens drukke shopdagen is het rustig rondkijken én kleren passen bij Jūttu. Het interieur is Scandinavisch ingericht – denk: hout en wit – en dat kon ook niet anders met een hele reeks gelijkgestemde merken in huis. A touch of green bevestigt waar het allemaal om draait: duurzaam en ecologisch verantwoord shoppen én leven. De niet-fashionista’s halen het hart gegarandeerd op bij de leuke interieur- en culinary goodies.

Jūttu Antwerpen, Meir 19. Er is ondertussen ook een tweede winkel geopend in Brugge, Noordzandstraat 54. De twee shops zijn open van 10 tot 18 uur, die in Antwerpen op vrijdag en zaterdag tot 18.30 uur. En ook iedere eerste zondag van de maand.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]


door