Greenterior: groene vingers in huis

Greenterior2 Groene vingers: u hebt ze of u hebt ze niet. Toch hoeft een groen interieur geen eeuwige koortsdroom te blijven. Dat bewijst het boek Greenterior, waarin kamerplanten bijna naadloos versmelten met fraai ingerichte woonruimtes.

Deze koffietafelcreatie vol uitgepuurde fotografie is het werk van Magali Elali en Bart Kiggen van Coffeeklatch, een onlinemagazine dat op bezoek gaat bij creatieve ondernemers. Tijdens die visites viel hen op hoe vaak zij in de weer waren met groen, “als unieke vorm van zelfexpressie.” Het duo trok van Antwerpen naar New York en Barcelona op zoek naar ‘groene’, perfect uitgebalanceerde interieurs. En dat bleken er meer te zijn dan ze dachten. Kiggen en Elali bezochten voor Greenterior. Plant-loving creatives and their homes onder meer florist Marc Colle, interieurfotograaf Martyn Thompson en mode-ontwerper Christian Wijnants. Een intelligente aanvulling is het plantenregister achterin, met een lijstje van alle op de foto’s voorkomende planten en een kort overzicht van hun verzorgingswijze. Een run op de betere plantenzaak valt allerminst uit te sluiten na het doorbladeren van het erg verzorgd en subtiel uitgegeven Greenterior. (DL)

Greenterior, uitgeverij Luster, door Coffeeklatch, 240 pagina, 39,95 euro.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]


door