Design Is Wolf: nieuw en ambitieus Belgisch designproject

Design is Wolf pancarte ZNORPas gelanceerd in Antwerpen: Design Is Wolf. Een compleet nieuw concept in de designwereld dat draait rond drie B’s: Belgisch, Betaalbaar en Baanbrekend. Het idee komt van Wim Alenus, ook oprichter van designlabel Kazaar trouwens. Zijn plan: toegankelijk topdesign van Belgische ontwerpers brengen, tegen de juiste prijs. Zo wil hij een alternatief bieden voor ‘overpriced design’ en ook voor het Scandinavische, dat de markt overspoelt. Hij droomt ervan een beweging op gang te zetten zoals die er ook al was in de mode, met sterke namen als Raf Simons en Ann Demeulemeester. De ambitie is dus zeker ook  internationaal, de verkoop zal hoofdzakelijk online gebeuren, dat helpt dan wel.

Maar ook offline pakken ze sterk uit: ze openden zopas een mooie, grote toonzaal in de Antwerpse Karel Oomsstraat, vlakbij  De Singel. En lanceren er meteen ontwerpen die bekende Belgische designers zoals Alain Gilles, Roel Vandebeek en Jan Goderis exclusief voor Design is Wolf bedachten. De prijs houden ze binnen de perken door tussenschakels weg te laten: er zijn alleen de designer, de fabrikant en Design Is Wolf. Maar in de toonzaal is meer te zien dan dat. Want het wordt ook een branded platform dat andere merken, ontwerpers of bedrijven een springplank biedt. Daartoe lanceren ze er elke drie maanden een thema – ‘smaak’ is het eerste – dat gelijkgezinden samenbrengt. De designers worden dan samen gepromoot, met bijvoorbeeld een launch event en volop aandacht via sociale media. Voor 2016 staat ook een roadshow op het programma, die Wim Alenus samen met de rest van het team – Kristel Vanderlinden als chief marketing wolf en Ann-Pascale Bijnens als chief operations wolf – door de Benelux laat trekken. Plannen genoeg, benieuwd wat er allemaal nog gaat groeien en bloeien daar in Antwerpen.

Design Is Wolf: Karel Oomsstraat 47, 2018 Antwerpen. Open elke vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur, zondag en maandag van 12 tot 18 uur.  Op 11 december opent ook de Design Is Wolf-website, nog enkele dagen geduld dus. Foto’s (c) o.a. Sonny Plasschaert.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]


door