Salon Divers: van taxidermie tot lingerie

SalonDiversHebben concept stores de toekomst? In Antwerpen opende vorige week het tot in de puntjes verzorgde Salon Divers de deuren. De ruime shop, gevestigd in een majesteitelijk pand aan de Plantin en Moretuslei, zal exclusieve producten van Belgische kunstenaars en ontwerpers verkopen: luxueuze lingerie, uitgelezen collages, betoverende taxidermie, juwelencollecties en meer. Daarnaast fungeert Salon Divers als een open atelier: designers werken in de shop en klanten kunnen zelfs werk op maat aanvragen. Maandelijks staan er exclusieve concerten “in een intieme huiskamersfeer” op het programma.

Salon Divers is een duoproject van illustratrice/vormgeefster Lien Sledsens en costumière/lingerieontwerpster Judith Van Herck. De ruime boetiek bevindt zich in een prachtig pand van begin de 20ste eeuw, gelegen aan de drukke Plantin en Moretuslei in Antwerpen, iets buiten het centrum. “Wij zijn op dit pand verliefd geworden omdat het mooi is en charme heeft. Maar vooral ook omdat Lien en ik hier ons atelier kunnen hebben. Salon Divers is ons gezamenlijk idee. We kunnen op maat werken voor onze klanten terwijl we enkele dagen per week de winkel openhouden“, zegt Judith Van Herck. Eerder al zette zij een veelbelovende pop-upstore op poten in de Berchemse Driekoningenstraat.

IMG_0225Salon Divers verkoopt exclusieve producten van Belgische kunstenaars en ontwerpers. Lingerieontwerpster Judith Van Herck biedt er haar eigen lijn aan. Ze staat klanten bij met advies en ontwerpt desgewenst ook op maat. Bij Lien Sledsens kunnen klanten terecht voor collages en gepersonaliseerde ontwerpen van uitnodigingen en kaartjes. Taxidermist Viktor Leestmans bekleedt de shop met betoverende vlinders, insecten en dierenskeletten. “Ik vond dit enorm goed passen bij mijn lingerie”, aldus Van Herck. “En wij willen graag andere ontwerpers een plaats geven in onze winkel. Zoals de frisse juwelen van het Antwerpse collectief Studio Collect: vijf juwelenontwerpers onder één naam.” Van tijd tot tijd zullen nieuwe kunstenaars en ontwerpers hun plaats krijgen in de shop. Daarnaast fungeert Salon Divers ook als een open atelier voor de deelnemende kunstenaars en ontwerpers. Klanten kunnen tijdens het shoppen ontwerpers aan het werk zien en zelfs werk op maat aanvragen. “Ons doelpubliek is zeer breed“, verzekert Van Herck. “We hebben producten vanaf 12 euro tot 3.700 euro in onze winkel. Jong en oud. Je kunt bij ons terecht voor Belgische makelij. Alles is gemaakt in België, niet alleen ontworpen in België.”

En dan is er ook een muzikaal luik. In samenwerking met LNCH (Lynch) organiseert Salon Divers maandelijks exclusieve concerten. Met LNCH wilt de Antwerpe organisatie Owl Cave vzw live muziek terug in de stad brengen en een oplossing bieden voor de schaarser wordende muziekpodia in de Antwerpse binnenstad. De concerten in Salon Divers vinden plaats in een intieme huiskamersfeer. “Dat moet bijdragen tot een unieke luisterervaring”, aldus Van Herck. Op elke editie nodigen LNCH en Salon Divers een kleine brouwer/distillateur uit die de smaakzin prikkelt met exclusieve tastings. Zo is in januari Dez Mona te gast. Ook andere evenementen zoals workshops en exclusieve ladies nights staan op het programma.

Salon Divers, Plantin en Moretuslei 69, 2018 Antwerpen, open op woensdag, vrijdag en zaterdag, van 10 tot 18 uur, tel +32 (0)486 78 65 05 (Judith Van Herck) of +32 (0)498 67 07 86 (Lien Sledsens), info@salondivers.com.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]


door