Grootste Cappellini-shop geopend in oud klooster

Cappellini As44 portret Giulio Cappellini Proust (c) ZNORZopas opende in Asse de grootste Cappellini-shop van België, helemaal naar het model van andere, internationale winkels. De nieuwe showroom is een shop-in-shop die deel uitmaakt van de woon- en designwinkel As44. Cappellini betrekt er een nieuwe vleugel van een klooster uit ongeveer 1800 dat werd gerenoveerd, maar ook veel originele elementen behield. Zoals de initiële gevels, deuren en trappen, de kleine kamertjes en de authentieke kloostertuin met rozen, waterpartij, zuilengalerij en buxushaagjes. Maar tegelijk werd er een hedendaagse toets aan toegevoegd. Die mix tussen oud en nieuw én de kleine huiselijke ruimtes maken het een boeiende locatie met een apart verhaal.

De atypische keuze qua gebouw illustreert ook de atypische aanpak van deze zaak. Interieurarchitect Koen De Backer van As44Wij laten populaire designmerken links liggen en kiezen bewust voor merken met extra verhaal, vaak met een interessant prijskaartje. We voelen dat steeds meer mensen daar ook expliciet naar op zoek gaan: het mag allemaal nog wat unieker, persoonlijker.” Samen met interieurstylist An Vermeiren koos hij hierbij voor merken als Cappellini, Iittala, Driade, Sancal, Bodema, Capdell, Letti Bolzan, Dark, Aromas, Alpujarrena, Jesse, Willisau, Quize&Milan, Roberti en Plust Collection.

Giulio Cappellini, die de nieuwe shop persoonlijk kwam openen, verwoordt het zo: “Het doet me bijzonder veel plezier dat de Cappellini Collection een nieuw ‘huis’ heeft in België. Mijn oprechte waardering voor de ruimte die de designshop As44 onze collectie heeft gegeven in haar wel heel bijzondere showroom. Cappellini wil een multiculturele ‘hub’ zijn waar een mix aan ideeën van een 70-tal designers uit de hele wereld – zoals ook de Belg Sylvain Willenz – samenkomen. Met onze collectie proberen we elke keer opnieuw naar de toekomst te kijken. We kiezen nadrukkelijk voor veel onderzoek en innovatie, en zo werken we naar producten die worden aanzien als nieuwe designklassiekers. En die ook hier te zien zullen zijn, in Asse.” Bekende ontwerpen van het Italiaanse designmerk zijn onder andere de S-chair, de Proust en de Big Shadow Lamp.

De nieuwe Cappellinishop in designwinkel As44 bevindt zich aan de Steenweg 44 in 1730 Asse. 

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 


door