BOLD: industrieel design uit vervlogen tijden

Nieuw interessant adres voor wie op zoek is naar industriële objecten uit ver vervlogen tijden. Of uit verre streken ook. Want voor zijn BOLD schuimt Pieter-Jan Bonte heel Europa af, tot in de voormalige Sovjetunie toe. En zo staan er in zijn pand in Deerlijk tientallen boeiende voorwerpen met al meerdere levens achter de rug. Soms zeer herkenbaar, zoals een bok of een Zweedse turnbank uit een katholieke meisjesschool. Maar misschien nog intrigerender: vele stukken roepen wel een verleden op, maar zijn niet van hier, waardoor er een extra verhaal aan kleeft. Ze hebben iets mysterieus soms.

In de online BOLD-shop: tientallen lampen, stoelen, banken, tafels, opbergdozen, operatielampen, ladders,.. Het ene object spreekt al wat meer aan dan de andere, en is ook al wat meer afgeleefd dan het andere. Maar het aanbod is divers en trekt wel aan, fijn om in te grasduinen. Pieter-Jan Bonte doet trouwens meer dan alleen verkopen via de shop. Voor wie op zoek is naar een specifiek voorwerp of zelfs een wat vagere vraag heeft, werkt hij on demand: hij gaat dan op jacht in heel Europa en doet voorstellen op maat. En hij verhuurt ook: alle objecten in zijn hangar zijn tegen betaling ook te leen, voor fotoshoots of een tijdelijke inrichting van een pop-up bijvoorbeeld. Goed bekeken allemaal, en qua aanbod toch wat anders dan wat je elders zo vaak ziet. Te volgen.

De antiquiteiten en curiosa van Bold zijn te bemonsteren in de Stationsstraat 63 in Deerlijk of gewoonweg online.

 

BOLD bok ZNOR BOLD bureaulamp ZNOR BOLD driepoot lamp ZNOR BOLD industriële lamp ZNOR BOLD operatielamp ZNOR BOLD salontafel ZNOR BOLD tractor barkruk ZNOR BOLD Zweedse bank ZNOR

 

 

 


door