Rudi Bogaerts: Blind spot observer

EXPO TIP Vandaag, volgende vrijdag- & zaterdagnamiddag nog: Blind spot observer van Rudi Bogaerts, in Casa Argentaurum, Gent. Een fijne expo waarbij de kunstenaar reflecteert over de vluchtelingenproblematiek.

Zijn werk grijpt u bij het nekvel: de versleten pantoffels van een man die vanuit Damascus naar Brussel stapte, eelt van zijn eigen voeten waarmee hij in het Arabisch ‘vluchteling’ schrijft, fragiele bootjes uit krantenpapier vol hopeloze wezens op zoek naar wat meer geluk. Stuk voor stuk doen ze ons onomwonden stilstaan bij wat er aan het gebeuren is. Sterk.

Blind spot observer, Casa Argentaurum, Brabantdam 68, 9000 Gent. Gratis toegang, van de opbrengst van de verkoop gaat 20% naar een project voor vluchtelingen.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 


door