OFFICE Kersten Geers David Van Severen: curatoren Biënnale Interieur 2016

De familie Van Severen blijft in het nieuws. Eerst dook Hannes Van Severen met Muller Van Severen op in twee expo’s in de Brusselse binnenstad (Design Vlaanderen Galerie & Bozar), dan opende de expo over Maarten Van Severen in Design museum Gent en nu is het de beurt aan David Van Severen. Want zopas geraakte bekend dat het architectenbureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen is aangesteld als curator van de 25ste editie van de Biënnale Interieur 2016 in Kortrijk. Zij zullen daarbij nauw samenwerken met kunstenaar Richard Venlet en grafisch ontwerper Joris Kritis. Een boeiende opdracht die voor het architectenduo tegelijk een soort thuiskomen is, want ze werkten eerder al mee aan de verbouwing van de Kortrijkse expohallen.

Lowie Vermeersch, voorzitter van Biënnale Interieur: “We zijn verheugd dat OFFICE Kersten Geers David Van Severen als curatoren zullen optreden voor de 25ste ‘zilveren’ editie van de Biënnale. Vanuit het standpunt van de architect zullen zij de Biënnale verrijken met hun visie die stoelt op het dagelijks creëren van de ruimtes waarin wij leven en werken. Zij begrijpen ten volle de fundamentele rol van meubelen en interieurdesign. Met hun interventie belooft de Biënnale Interieur een tijdelijke ruimte te bieden waar connecties ontstaan tussen zowel deelnemende merken en professionelen, gastdesigners en bezoekers, objecten en installaties, om zo tot een uniek gegeven te komen: een katalysator die kan bijdragen tot een betekenisvolle en succesrijke toekomst te midden van een veranderende sociale en economische realiteit.

Kersten Geers en David Van Severen: OFFICE heeft altijd een speciale relatie gehad met de Biënnale Interieur. In de eerste plaats ligt in onze praktijk het interieur altijd aan de basis van ons denken. Daarnaast waren we in 2007 betrokken bij de verbouwing van de hallen van Kortrijk Xpo, waar Interieur al sinds 1968 plaatsvindt. Als een van de betrokken architecten in de recente transformatie van het Kortrijk Xpo complex, hadden we het voorrecht om verder te bouwen op wat altijd al een indrukwekkende ‘stad’ was in de stad. Toen de Biënnale Interieur ons benaderde om curator te worden van hun zilveren editie, zagen wij het als de beste gelegenheid om het latente potentieel van het Kortrijk Xpo complex verder uit te werken, om een echte ‘design city’ tot leven te brengen, een stedelijke ruimte waar meubelen, design en architectuur elkaar ontmoeten. We zullen deze editie ontwikkelen en ontwerpen in samenwerking met kunstenaar Richard Venlet en grafisch ontwerper Joris Kritis. Als hecht team delen we een frisse en radicale visie over wat meubelen, interieur en architectuur vandaag betekenen. De 25e editie zal een frisse, scherpe en puur stedelijke viering van het interieur worden.”

De 25ste ‘zilveren’ editie van Biënnale Interieur loopt van 14 tot 23 oktober 2016 in Kortrijk Xpo en op vele plaatsen in de stad.
Foto © Tine Cooreman.

 

 

 


door