Vipp Daybed: voor een horizontale pauze overdag

Vipp-Daybed-09-ZNOREr was al een glimp van het idee te zien in de Vipp Shelter, het knappe design buitenhuis dat het Deense merk begin dit jaar presenteerde. En nu is het er écht, en te koop ook: het Vipp Daybed. Gemaakt om een rustpunt te bieden tijdens de dag. Of zoals ze het zo mooi zeggen in het persbericht dat net binnenviel: ‘bedoeld voor een horizontale pauze‘. Naar goeie Vipp-traditie is het een sober en erg degelijk ontwerp. Zo gebruikten ze anilineleer, zowat het beste en fijnste dat er is, bijzonder zacht ook. Het daybed staat op een zwart aluminium frame dat rust op in de hoogte verstelbare poten, zodat het lijkt dat het wat boven de grond zweeft. Mooi en strak allemaal.

Hoofddesigner Morten Bo Jenssen: “De keuze voor dit leer is gebaseerd op onze ambitie om tijdloze producten te maken die langdurig meegaan, zowel op functioneel als esthetisch vlak. Net als roestvrij staal, het materiaal waar Vipp om bekend staat, is dit materiaal duurzaam en het krijgt in de loop der tijd een prachtig patina.” Naar verluidt zijn maar 5% van alle huiden geschikt om dit type leer van te maken. Toch wat opletten dat die patina zich verspreidt over het hele meubel, en dat het leer goed onderhouden wordt, want het is nogal gevoelig voor bijvoorbeeld vet, dat weleens op haar wil zitten. Misschien toch een dagkussen bijkopen ook.

Vipp Daybed meet 200 x 85 x 32 cm, en is te koop via de Vipp website of in de Vipp Concept Store, Ny Østergade 34, 1101 Kopenhagen, voor 6500 euro, volledig gemonteerd wel. 

Vipp-Daybed-04-ZNOR Vipp-Daybed-06-ZNOR Vipp-Daybed-07-ZNOR


door