Filip Dujardin: architecturale realiteit en foppende fictie

Filip Dujardin portret (c) ZNORZondag 6 september 2015 opent in Brugge een expo met werk van kunsthistoricus en fotograaf Filip Dujardin. Voor 44 Gallery maakte hij een selectie van zeven werken met een link naar de stad, speciaal voor Triënnale Brugge, dat nog tot 18 oktober loopt. Het zijn mooie voorbeelden van wat Dujardin zo graag doet met zijn foto’s: je beetnemen, want wat op het eerste gezicht echt lijkt, is bij nader toezien onmogelijk. En ook: je doen nadenken: zijn gephotoshopte beelden zetten je op het verkeerde been, waardoor je haast zelf out-of-the-box begint te denken en misschien onverwachte antwoorden vindt op maatschappelijke of stedenbouwkundige vragen.

Die actuele vragen over mens en maatschappij zijn ook een belangrijk thema zijn op de Triënnale Brugge. Wat als de stad volgebouwd is en er maar mensen blijven bijkomen? Gaan we dan bouwen op onontgonnen terrein? Of misschien op het strand van Zeebrugge, waar daardoor een nieuwe vorm van toerisme ontstaat? Zijn werk roept precies dat soort vragen op, zeker ook de selectie van zeven grote beelden voor deze nieuwe tentoonstelling in Brugge. Boeien die urbanistische overpeinzingen je minder? Ook dan is het werk van Filip Dujardin fijn om gewoon naar  te kijken en van te genieten. Want altijd origineel, mooi én verrassend, die mix van architecturale realiteit en foppende fictie.

De expo Fictions loopt van 5 september tot 4 oktober in 44 Gallery, Genthof 44 in Brugge. Prima te combineren met een bezoek aan Triënnale Brugge.

Filip Dujardin 03 (c) 44 Gallery ZNORFilip Dujardin 02 (c) 44 Gallery ZNOR Filip Dujardin 04 (c) 44 Gallery ZNOR Filip Dujardin 01 (c) 44 Gallery ZNOR Filip Dujardin 06 (c) 44 Gallery ZNOR Filip Dujardin 07 (c) 44 Gallery ZNOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filip Dujardin 05 (c) 44 Gallery ZNOR

 


door