Triënnale Brugge: de wandelgids

Triennale Brugge wandelgids ZNORLaatste weekend van de zomervakantie, én prachtig weer. Ideaal moment om een buitenexpo te bezoeken waar u nog niet geraakte, zoals de Triënnale Brugge 2015.  Deze editie pakt trouwens uit met een almaar actueler thema: ‘Wat zou er gebeuren als de 5 miljoen toeristen in Brugge zouden blijven wonen?’ Lees toeristen als vluchtelingen en deze openluchtexpo kon op geen beter moment komen, een ideale aanzet tot reflectie over mensen van overal die in ons land en in onze steden willen komen om er een nieuw leven uit te bouwen.

Maar hoe de werken van de 18 kunstenaars ontdekken?  Daarvoor is er een handige gids met drie wandelroutes door de stad: Archipel Noord, Centraal en Zuid. Het boekje toont je via duidelijke kaarten hoe je moet lopen, en geeft bij elke kunstenaar wat uitleg en enkele typerende beelden, op een pagina of vier. Daarnaast ook een beschrijving van de binnenexpo’s met ondere andere de visionaire stadsplannen van Huib Hoste (Arentshuis), de eindeloze geschiedenis van destructie en opbouw van steden in het Midden en Verre Oosten (De Bond) en kunstenaars die hun imaginaire stad tonen (Stadhuis). Kortom: deze Triënnale Brugge  2015 heeft alles in huis om u te doen nadenken over ‘nieuw burgerschap’. En toeval of niet, maar ook aansluitend bij de actualiteit: het verhaal start aan het station, in het zuiden.

De wandelgids ‘Triënnale Brugge 2015 – Hedendaagse kunst en architectuur in de historische binnenstad van Brugge’ uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts is te koop in een van de infopunten voor 9,95 euro. De Triënnale Brugge zelf is gratis en loopt nog tot 18 oktober 2015. En o ja: met zo’n goed weer: tijdens de triënnale kan er gezwommen worden in de reien, neem gerust uw zwempak mee.

Triennale Brugge foto zwemmers ZNOR

 

 

 

 

 

Triennale Brugge Noordelijke Archipel ZNOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Triennale Brugge Vibeke Jensen ZNOR

 

 

 

 


door