HolidayArchitecture: logeren op bijzondere adressen

HolidayArchitecture Casa Xonar 2 ZNORMooi initiatief van de Duitse architect Jan Hamer: een website vol vakantiehuizen, B&B’s en hotels met een uitzonderlijke locatie, architectuur en interieurdesign. Opdat je dan ook kan doen wat hij zo graag doet: op reis gaan naar een heerlijke omgeving die zacht is voor de ogen. Zijn HolidayArchitecture – of Urlaubsarchitektur in het Duits – bevat al zowat 375 adressen, telkens met een korte beschrijving, naam van de architect, foto’s en een link naar de site van de uitbater. Er zijn ook behoorlijk wat selectiemogelijkheden, je kan zelfs filteren op energie-efficiëntie of duurzame materialen.

Het overgrote deel van deze vakantieadressen met een inspirerende architectuur  bevindt zich in Europa, momenteel 362 om precies te zijn. Daarnaast ook enkele parels in bijvoorbeeld de VS, Zuid-Amerika, Sri-Lanka, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika. Voor België staan er zes op de site: drie vakantiehuizen (Zalig Aan Zee in Knokke-Heist, La Classe in Denée en Les Duves in Bioul) en twee B&B’s (Spoor.62 in Moere  en Opus35 in Plombières). Voor wie graag wat meer zonzekerheid wil, zijn er ook tal van zuiderse locaties, zoals bijvoorbeeld Casa Xonar in het Portugese Silves. Heerlijke site dus, ook om gewoon in weg te dromen.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]


door