Stickup Sticks van Bower: leuk, strak én functioneel

Ja, op onze koelkast hangen ook magneten: de toren van Pisa, het Sint-Pietersplein, de Eiffeltoren, een tomaat, een hart en een slak. De ene al wat mooier dan de andere. En alleen in staat een blad papier tegen de deur omhoog te houden. Maar het kan ook veel strakker én functioneler. Met de Stickup Sticks van de New Yorkse designstudio Bower bijvoorbeeld. Daar namen ze houten duvels als uitgangspunt, zaagden telkens één kant in verschillende hoeken af en stopten er een sterke magneet in. En kijk: je hebt een mooie haak waaraan je een handdoeken, sleutels of pannenlappen kan hangen. De vele verschillende kleuren en hoeken maken er een leuke set van. Aangenaam om naar te kijken én functioneel.

Dit ontwerp is een mooi voorbeeld van de manier waarop Danny Gianella en Tammer Hijazi het aanpakken in de studio die ze in 2013 oprichtten. Ze hebben nooit een welomlijnd plan, maar experimenteren met materialen en ideeën. Ze weten op voorhand niet waar ze gaan uitkomen, laten het toeval een grote rol spelen. Spelen is er trouwens het woord wel, hun aanpak doet denken aan de manier waarop kinderen de wereld ontdekken en van alles uitvinden. Dat ‘plezante’ voel je ook in hun design, ze combineren losstaande ideeën tot een nieuw, verrassend en vrolijk ontwerp. En telkens weer met de eenvoud en het gebruiksgemak dat zo typerend is voor sterk design. In het oog te houden, deze twee mannen uit New York City.

Bower Danny Gianella Tammer Hijazi ZNOR Bower StickUp Sticks ZNOR 02 Bower StickUpSticks ZNOR 01


door