Archibet: stuur uw vrienden een wereldberoemde architect

Wat is er mooier dan iemand een handgeschreven kaart sturen? Wel, voor uw vrienden  die houden van architectuur is er nu Archibet, een boekje met 26 uitneembare postkaarten. Op elke kaart staat een letter centraal, die een interpretatie is van een gebouw van een wereldberoemde architect.

De reeks kaarten van de Italiaanse architect en illustrator Frederico Babina, begint met de A van Alvar Aalto (kerk in Riola) en eindigt bij de Z van Zaha Hadid (bibliotheek in Wenen). Met daartussen netjes op volgorde de andere letters van het alfabet, zoals de C van Le Corbusier, de G van Gropius, de N van Niemeyer en de V van Mies van der Rohe.

Babina bracht deze reeks eerder al uit op posterformaat, en nu is ze ook te koop als boekje met 26 kaarten die kunnen losgemaakt worden. Zodat u uw vrienden straks iets kan sturen van Jean Nouvel of Toyo Ito of zo.

Archibet is uitgegeven bij Luster, telt 52 pagina’s en is van u voor 12,95 euro, of zowat 0,50 euro per kaart. 

Archibet Rietveld ZNOR Archibet ZNOR


door