Charlotte Van den Broeck & Saint-Amour

Charlotte Van den Broeck (c) foto Koen Broos ZNORZe is jong, dichteres én een van de revelaties op Saint-Amour 2015: Charlotte Van den Broeck (°1991). Vanavond leest ze voor een laatste keer Saint-Amourgewijs voor uit Kameleon, haar kersverse debuutbundel. Wie om kwart over acht niet op de voorstelling in C-Mine in Genk geraakt, kan hieronder Expeditie degusteren, ook uit haar eerste bundel. Wie graag wat meer over haar wil weten: Paul Demets schreef voor Cobra een mooie recensie over Kameleon. En wie niet in Genk geraakt en haar toch live aan het werk wil zien: op 25 maart is ze te gast in Poëziecentrum, voor een Poëzie Rendez-Vous ’s middags.

 

 

EXPEDITIE

Met zachte ademstoten kras je
mijn wangen open, plooi je
mijn handen tot origami-olifanten
papieren poten in oorlogsmars

naar een schuldig landschap, het geheugen
met de huid zo nauw verweven
dat we vergeefs zoeken naar waar
het ons heeft opengereten.

We denken aan thuis, heel even,
staccato maar.
Net lang genoeg
om de afstand te voelen
waarover we ons lieten meeslepen.

 

Charlotte Van den Broeck

Uit Kameleon, uitgegeven bij Arbeiderspers.

 

 


door