Spinvis zet gedicht op muziek

Vanavond in de Gentse Vooruit: Uitgelezen Live, met naast de vaste sterkhouders Anna Luyten en Jos Geysels, deze keer ook Phara de Aguirre en Marc Didden. Zoals altijd liggen er drie boeken op tafel. Maar eind deze maand start de Poëzieweek, en dus verwelkomt gastvrouw Fien Sabbe ook Maud Vanhauwaert. Ze is genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2015 die volgende week dinsdag wordt uitgereikt in de Arenbergschouwburg. Tijdens Uitgelezen leest de dichteres voor uit Wij zijn evenwijdig, waarmee ze is genomineerd. Hierbij een voorsmaakje. Spinvis zorgt voor de muzikale noot, met twee bestaande nummers en een nieuw, speciaal voor de gelegenheid bedacht. Daarvoor dook hij in de collectie van Poëziecentrum – de meest uitgebreide in de Lage Landen – en zette een gedicht op muziek. Hoe dat klinkt, hoort u straks in Vooruit.

 

SpinvisMaud Vanhauwaertgedicht maudvanhauwaert HdC


door