De design ijstaart van Nendo

De Japanse designstudio Nendo kennen we nog van zijn installatie op Biënnale Interieur 2012. Niet dat deze designers zich alleen inlaten met grote of blijvende strakke ontwerpen. Voor Häagen-Dazs bedachten ze ijstaarten, speciaal voor de kerstperiode. Waarvan over een week of twee niks meer overblijft, behalve wat lekkere herinneringen.

Elke ijstaart heeft een vierkanten basis, met daarop huisjes. Die refereren aan mensen, families die in deze tijd van het jaar samenkomen, het gezellig en warm maken thuis. Ze contrasteren mooi met de sneeuw – van wit chocoladepoeder – op het landschap en de daken. De dakbedekkingen variëren zelfs, zoals in het echt, zeker ook bij ons.

De taarten komen in twee smaken: eentje met karamel/noot en huisjes van melkchocolade. En een andere met sinaasappel/gedroogd fruit en huisjes met bessensmaak. De Nendodesigners tekenden de ijstaarten zo dat je ze eindeloos kan combineren, achter of naast elkaar. Wie er meer dan een koopt, krijgt er ook chocoladen bruggen bij, om de delen van het dorp te verbinden. Amai, zo mooi en zo goed bedacht dat je ervan zou afblijven. Alhoewel.

– –

Deze ‘villages’ van Nendo worden met de hand gemaakt en zijn alleen te koop in de Häagen-Dazsshop aan de Champs-Élysées. Een goede reden om de komende dagen nog even in Parijs te passeren. Met de frigobox.

 

Häagen-Dazs ijstaart Nendo 3 Häagen-Dazs ijstaart Nendo 5 Häagen-Dazs ijstaart Nendo 6 Häagen-Dazs ijstaart Nendo 8 Häagen-Dazs Nendo 1 Häagen-Dazs Nendo 2 Häagen-Dazs Nendo 3 Häagen-Dazs Nendo 4

 

 

 


door