Bouw eens een Boekentoren

In het Gentse STAM loopt nog tot 26 april 2015 een knappe expo over maquettes. Dé torens van Gent krijgt u er ook te zien, opgebouwd uit duizenden Legoblokjes: de Sint-Niklaaskerk, het belfort, de Sint-Baafskathedraal en de Boekentoren. Die laatste kan je nu ook zélf kopen en opbouwen. Voor 44 euro haal je een pakket in huis met 314 steentjes, uitgekozen door professioneel Legobouwer Dirk Denoyelle. Als alles goed gaat, heb je op het eind een toren van 16,7 centimeter hoog, dat is 1/450ste van de originele versie van Henry van de Velde. Zijn erg bekende ontwerp – op een boogscheut van het ZNOR-kantoor – werd gebouwd  tussen 1936 en 1942 en wordt momenteel volop gerestaureerd.

Ontdek hier andere iconische gebouwen uit de serie Lego Architecture >

STAM Lego Boekentoren


door