Trend: auto’s krijgen weer kleur

Bijna december, de autoproductie voor dit jaar ligt zo goed als vast. Hét moment voor verffabrikant Axalta om uit te pakken met het jaarlijkse ‘Kleuren Trendrapport 2014’.

En wat blijkt? Wit is nog altijd het populairst op een wagen, worldwide zelfs. En ook steevast in de top 3 of 4: zwart, grijs en zilver. Al verliezen al die saaie kleuren terrein, we kiezen almaar meer voor rood, blauw en geel. Willen we niet meer per se benadrukken dat we houden van de eerlijke zuiverheid van wit? Of zijn we de sombere, donkere crisiskleuren beu?

In elk geval: het mag stilaan wat bonter en enthousiaster, er komt wat meer kleur op straat. Behalve één dan, want wie écht exclusief wil rijden kiest de minst populaire: groen. Een Range Rover of Jaguar in British Green bijvoorbeeld. Al is die not-green-at-all, natuurlijk.

Axalta Kleuren Trendrapport 2014 Axalta Kleuren Trendrapport overzicht


door