Strak huis met aanpasbare indeling

In Portugal bedachten de architecten en ingenieurs van Mima Lab een nieuwe manier om een huis te kopen. Gewoon online, vanuit uw luie stoel, modules aanklikken, wanden plaatsen, kleuren en afwerking kiezen en de bestelling doorsturen. Het huis kan je naar verluidt via Google Earth zelfs virtueel op je bouwterrein plakken, om te zien of het wel past. En je kan kiezen uit een vierkanten of rechthoekige basis en het samenstellen met één of meerdere dergelijke volumes. Zo is niet alleen een kleine vakantiewoning mogelijk, maar ook een groot huis met drie of meer slaapkamers.

Altijd aanpasbaar

Qua stijl zijn deze prefabhuizen geïnspireerd op klassieke Japanse woningen. Dat is al een erg goed begin. Is de indeling na levering toch niet helemaal zoals je had gedacht of evolueren je behoeften? Dan kan je alle binnenwanden zelf verplaatsen, ze passen in standaard  groeven in de vloer en het plafond, elke 1,5 meter heb je er. De wanden wegen weinig en kan je makkelijk met twee plaatsen waar je wilt. Je kan ook kiezen voor wanden met verschillende kleuren voor en achter. In een handomdraai – of wandomdraai – verander je de uitstraling van je interieur.

Snel en betaalbaar

De huizen worden in een atelier geproduceerd, wat door de standaardafmetingen erg snel gaat. Door die vaste formaten ligt ook de prijs veel lager dan bij maatwerk, terwijl het basisontwerp zorgt voor een huis met veel lichtinval, met ramen langs alle kanten. Al kan je ook daar panelen voorzetten, bijvoorbeeld om inkijk tegen te gaan. En last but not least: het ontwerp is van een innemende strakheid en schoonheid. De slogan is volledig terecht ‘The beauty of simplicity‘.

Design: Marta Brandao & Mario Sousa  Foto’s: José Campos

 

 

MIMA_PHOTO_BY_JOSE_CAMPOS-ZNOR2 MIMA_PHOTO_BY_JOSE_CAMPOS-ZNOR3MIMA_PHOTO_BY_JOSE_CAMPOS-ZNOR8 MIMA_PHOTO_BY_JOSE_CAMPOS-ZNOR9 MIMA_PHOTO_BY_JOSE_CAMPOS-ZNOR10MIMA_PHOTO_BY_JOSE_CAMPOS-ZNOR5

 

 

 

 

 

 

 

MIMA_PHOTO_BY_JOSE_CAMPOS-ZNOR11MIMA_PHOTO_BY_JOSE_CAMPOS-ZNOR6

MIMA_PHOTO_BY_JOSE_CAMPOS-ZNOR7

 


door