De verstilde wereld van Germaine Kruip

Germaine Kruip (°1970) woont en werkt in Nederland en België. Haar werk laat je anders naar de dagelijkse realiteit kijken. Zo bouwde ze ooit in het Stedelijk Museum in Amsterdam een podium voor een raam, zodat de bezoekers het gekrioel op straat konden waarnemen als was het een schilderij. Vaak lijken de ruimtes waarin ze tentoonstelt op het eerste gezicht leeg, tot je bemerkt welke subtiele ingreep ze heeft gedaan. Als bezoeker ben je hierdoor niet alleen toeschouwer, maar ook deelnemer in het secuur opgezette geheel. Kruips fascinaties zijn het verstrijken van de tijd, rituelen, geometrische vormen, de (on)mogelijkheid van abstracties, en de dunne lijn tussen kunst en werkelijkheid. Die geeft ze vorm in installaties, performances en vaak mobiele beeldhouwwerken.  Nu is een mooie selectie van haar werk te zien in G262.

Germaine Kruip – ‘To the Magician’s Mind’
G262 – Galerie Sofie Van de Velde
14 nov 2014 – 11 jan 2015
[wzslider autoplay=”true”]

image007

image012

image001 image002 image003 image005 image006   image013 image014


door