Tussen muze, man en moederschap

Schrijven journalisten niet genoeg longreads meer, moet het tegenwoordig allemaal kort en snel? Wel, met het project ‘Tussen muze, man en moederschap‘ doet onze eigen ZNOR-pen en freelance Feeling-journaliste Annelies Vanbelle er wat aan. Samen met fotografe Carmen De Vos zoomt ze in op vrouwelijk kunstenaarschap, en de kunst van het moederschap. Een blik achter de schermen bij Belgische en Nederlandse artistieke vrouwen, al dan niet met kind op schoot. Annelies Vanbelle zorgt voor intieme interviews, Carmen De Vos verlucht met pittige polaroids. Er komen zowel moeders aan bod als vrouwen die bewust kinderloos leven. 

Het gaat niet om een afgesloten project, het blijft nog een hele tijd doorlopen. U volgt het – in afwachting van een papieren uitgave, wie weet bij een grote Amsterdamse of Antwerpse uitgeverij – via de blogpost van de journaliste. Momenteel staan al portretten van Griet Op de Beeck, Gerda Dendooven, Kristien Hemmerechts, Elke Andreas Boon en Hilde Van Mieghem online. To be continued. Met Pascale Platel binnenkort, bijvoorbeeld.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

TMMM Pascale Platel (c) Carmen De Vos 09 TMMM Kristien Hemmerechts (c) Carmen De Vos 01 TMMM Hilde Van Mieghem (c) Carmen De Vos 11 TMMM Griet Op de Beeck (c) Carmen De Vos 08 TMMM Gerda Dendooven (c) Carmen De Vos 14 TMMM Elke Boon (c) foto Carmen De Vos 02

 

 

 


door