Uitgelezen, jaargang twaalf

Boekenprogramma’s komen en gaan, maar één blijft altijd bestaan. Zo lijkt het toch. Vanavond start in de Gentse Vooruit een nieuwe jaargang van Uitgelezen, de twaalfde al. En het succes neemt almaar toe. Vaste ingrediënten voor de toverformule zijn de fijne panelleden en belezen levensconnaisseurs Anna Luyten en Jos Geysels, die onder leiding van de immer innemende Fien Sabbe hun oordeel toetsen aan dat van twee gasten-van-de-avond. Vandaag zijn dat actrice Joke Devynck en filmregisseur Gust Van den Berghe. Film is trouwens het centrale thema vanavond, en de link met de de drie boeken die op tafel liggen: S. van J.J. Abranus en Doug Dorst, De Blauwe Kamer van Georges Simenon en Schitterende Ruïnes van Jess Walter. Tussen de meningen door leest Luc De Vos voor uit zijn debuutroman Paddenkoppenland en zingt Inne Eysermans van Amatorski liedjes, drie zelfs. Echt de moeite om voor uit uw zetel te komen, en te gaan zitten.

Uitgelezen


door