Tussen erotiek en nachtmerrie: Berlinde De Bruyckere in S.M.A.K.

Raakte u vorig jaar niet op de Biënnale in Venetië om Berlinde De Bruyckere te zien? Dan komt S.M.A.K. u nu tegemoet. De indrukwekkende installatie ‘Kreupelhout – Cripplewood’ wordt er helemaal heropgebouwd. Naast dit topwerk zie je op deze overzichtstentoonstelling een uitgelezen selectie van zowat 100 tekeningen en sculpturen die zelden in België getoond werden. Het schept een onthullend en genuanceerd beeld van haar oeuvre, waarmee ze wezenlijke dingen tracht te zeggen over de eenzaamheid en de vergankelijkheid van ons bestaan. Maar niet zonder de liefde en de schoonheid uit het oog te verliezen. Een hoogvlieger die u niet wil missen.

Berlinde De Bruyckere, ‘Sculptures & Drawings 2000 – 2014’: vanaf vrijdagavond 17 oktober in S.MA.K..

Foto’s (c) Mirjam Devriendt

[wzslider autoplay=”true”]

Berlinde De Bruyckere_into_one_anotherIII-®MirjamDevriendt

Berlinde De Bruyckere_2012,Rodt,6JanuariIV-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_Acteaon-®MirjamDevriendt 48650-23A.TIF Berlinde De Bruyckere_Atelier_photo Mirjam Devriendt Berlinde De Bruyckere_Doornenkroon II-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_doornenkroon,2009-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_into_one_anotherII-®MirjamDevriendt  Berlinde De Bruyckere_J.L.-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_Kreupelhout_Cripplewood.2012_2013-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_Parasiet.1997_2-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_Parasiet.1997-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_portrait-®MirjamDevriendt4 Berlinde De Bruyckere_Rodt 6 Januari VIII-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_RomeuMyDeer,2010-2011-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_Schmerzensmann01-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_the_woundII-®MirjamDevriendt Berlinde De Bruyckere_the_woundIII-®MirjamDevriendt

 

 

 


door