HORST festival: muziek én kunst

HORST arts and music festivalVandaag start het eerste HORST arts and music festival, in en rond het gelijknamige kasteel. Een schot in de roos blijkbaar, want het is al helemaal uitverkocht. De optredens op de binnenkoer toch. Maar er is meer te zien dan alleen maar dat. Want ook rond het Rode Ridder-kasteel gingen de mannen van Gijs Van Vaerenbergh aan de slag en pootten er een openluchtexpo neer. U kent Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh allicht van installaties als ‘Framework‘ aan het Leuvense station, ‘Reading between the lines’ in Limburg of ‘Model House‘ op de groepstentoonsteling Atelier à Habiter van Z33 in Hasselt. Dat zijn referenties die kunnen tellen, een ideaal duo dus om het art-luik van dit festival aan toe te vertrouwen. Het is trouwens de eerste keer dat ze landschapskunst brengen die maar een weekend blijft staan. Rep u dus naar Horst, vandaag of morgen, de expo rond het kasteel is gratis.

Meer info en een gesprek met Arnout Van Vaerenbergh vindt u op de website van onze partner Bill, het magazine van CJP vzw.

Framework Gijs Van Vaerenbergh (c) foto Filip Dujardin Gijs Van Vaerenbergh Modelhouse @ Z33 (c) foto's Vrancken Veelaert

6186664322_f141df9aa2_b

 


door