Vijftig tinten blauw

Hoe maak je van iets looms en lichtvoetigs als een Toscaanse nacht iets duisters en dreigends dat beklijft? Het lijkt de betrachting van Koen Broucke met de nieuwe reeks Night in the Vineyard. Hij verbleef in juni 2013 op een wijndomein in de Chianti en tekende van valavond tot lang nadat de eerste sterren verschenen. In talloze tinten smachtend blauw bezingt hij de schoonheid van het Italiaanse landschap.  Het resultaat zijn schilderijen als een kolkende rivier, waar je nietsvermoedend wordt ingezogen. Verleidelijk maar ook verraderlijk. Een aparte en krachtige ode aan la bella Italia. Hou deze man in het oog. Vooralsnog niet op het hoogste schavot met Tuymans en Borremans, maar hij komt aardig in de buurt.

Vanaf overmorgen, zondag 7 september, in Light Cube Art Gallery, Ronse.

[wzslider autoplay=”true”]

Broucke_Night in the Vineyard 1 lr Clipboard01 Clipboard02 Broucke_Night in the Vineyard ovaal 2 lr SONY DSC

 


door