Win ‘Onze jongens’ van Bas Bogaerts

© Bas Bogaerts
© Bas Bogaerts

Gisteren mocht persfotograaf Bas Bogaerts het komen uitleggen in Reyers laat, vanavond start zijn  zesdelige reportageserie ‘Onze jongens’ op Canvas, vanaf 13 september loopt de gelijknamige expo in het Museum dr. Guislain. En voor wie dat allemaal te vluchtig vindt en thuis wil genieten van de prachtige foto’s van Belgische militairen op missie in het buitenland, gaf Manteau een mooi boek uit, met hardcover, 320 pagina’s dik.

Daarin toont Bas Bogaerts een selectie uit meer dan 20.000 foto’s die hij als embedded fotograaf maakte op missies in Afghanistan, Somalië, Congo, Libanon en Haïti. Hij toont vooral het dagelijkse leven van de soldaten: het afscheid van de familie, het transport ernaartoe, het koken, wassen, plassen. Het lange wachten ook, de patrouilles, en het contact met de plaatselijke bevolking. Prachtig in beeld gebracht, met veel oog voor detail, brengt hij ook een eigen boodschap. Die sommige clichés bevestigt, maar vele vooroordelen ook doorprikt.

ZNOR mag van de welwillende uitgever een exemplaar van dit nieuwe boek weggeven. Doe mee met de wedstrijd die straks op de ZNOR Facebookpagina start en met wat geluk – én doorzicht – ligt dit dikke fotoboek binnenkort bij u thuis op de salontafel. Succes!

 

© Bas Bogaerts
© Bas Bogaerts
© Bas Bogaerts
© Bas Bogaerts
© Bas Bogaerts
© Bas Bogaerts
© Bas Bogaerts
© Bas Bogaerts

 


door