Tekenen om de wereld in toom te houden

Tussen figuratie, abstractie en illusie in, dat is het werk van Arpaïs Du Bois. Voor deze solotentoonstelling in Galerie FIFTY ONE koos ze de titel ‘Retenir le monde par les bretelles’, wat zoveel betekent als: de wereld in toom proberen te houden. Met haar uitgezuiverde tekeningen, heldere lijnen en gedempte kleurgebruik tracht ze de snelheid en de oppervlakkigheid van het hedendaagse leven te bevechten. Haar werk is een pleidooi voor traagheid en intensiteit. Een bevraging van zichzelf, en een interpellatie van de toeschouwer. Met niet alleen beeld maar ook snedige, poëtische teksten die getuigen van een grote gevoeligheid.

Vanaf morgen, 4 september, tot 8 november 2014 in Galerie FIFTY ONE in Antwerpen.

[wzslider autoplay=”true”]

Clipboard01 espoir moutardé 2014 la veuve 2014 retenir le monde par les bretelles 2014 S.T. 2014jpg

 


door