Erotiek, verdriet en schaamte

Voor een overzicht van het indrukwekkende oeuvre van Marlene Dumas moet je vanaf 6 september naar Amsterdam. The Image as Burden is de eerste grote solotentoonstelling van deze grootmeesteres in Nederland. In het Stedelijk Museum – met imposante badkuip als entree – worden meer dan honderd van haar belangrijkste werken samengebracht, van de jaren zeventig tot nu.  Een must voor wie houdt van haar zachte doch doortastende coloriet, waarmee ze grote thema’s als erotiek, verdriet en schaamte moeiteloos in uw ziel doet haken. ZNOR serveert u alvast een uitgebreide preview.

Tot 4 januari 2015. Meer info: Stedelijk museum

[wzslider]

The Kiss,  2003_original The Painter - gecorrigeerd_sRGB_original The Image as Burden, 1993, tiff_original Schaammeisje Pasolini, 2012_original Nuclear Family_original Naomi, 1995_original Moshekwa kopie_original Het kwaad is Banaal_original Helena's Dream, 2008_original Helena 2001_original Dumas_Magdalena (Newman's Zip)_1995_collectionStedelijkMuseumAmsterdam_original Amy-Blue2_original

 


door