Grote zolder wordt strakke slaapsuite

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

Een pas ingerichte zolderverdieping in Bellegem die de internationale pers haalt, dat is wel wat. De reden? Designstudio Five AM koos voor een slim concept, met een duidelijke rode draad: strakke eenvoud. De vorm van de zoldering bleef over de hele lengte en breedte zichtbaar. En alle meubels en wanden werden uitgevoerd in maar één kleur: wit.

Olivier Caluwier daarover: “De keuze voor al dat wit zorgt voor een monolitische indruk, maar tegelijkertijd ook voor een zachte uitstraling. Eén uitzondering: de vloer hebben we helemaal in notelaar uitgevoerd, zo kregen we een kamerbreed warm accent. De combinatie van witte meubels, wanden, trap en plafond met de donkere houten vloer werkt perfect.”

Te midden van de ongeveer 100 vierkante meter grote slaapkamer tekenden de ontwerpers een ‘white box’ met bad, lavabo en douche. De wanden kan je afsluiten voor de privacy, of openzetten aan de kant van het bad, voor een direct contact met de bedgenoot. Of om mee te kijken naar de televisie, die vakkundig werd weggewerkt achter meterslange schuifpanelen.

Zowel het centrale, witte Isle of Water als de opbergruimte reiken niet tot aan het dak. Daardoor behoudt de hele ruimte een grote openheid, met veel licht en lucht. En zo blijft interactie met de partner mogelijk, zelfs met gesloten badkamerpanelen. De ideale slaapsuite voor twee, quoi.

Fotografie: © Thomas De Bruyne / Cafeine

Ilse_of_Water_by_Five_AM_bad Ilse_of_Water_by_Five_AM_badbox1 Ilse_of_Water_by_Five_AM_badbox2 Ilse_of_Water_by_Five_AM_badbox3 Ilse_of_Water_by_Five_AM_badbox4 Ilse_of_Water_by_Five_AM_badboxlicht1 Ilse_of_Water_by_Five_AM_badboxlicht2 Ilse_of_Water_by_Five_AM_lavabo Ilse_of_Water_by_Five_AM_Trap1 Ilse_of_Water_by_Five_AM_Trap2 Ilse_of_Water_by_Five_plan

 


door