De nieuwste Harley-Davidson rijdt op…

Welke motormerk associeert u spontaan met zijn geluid? Harley-Davidson, yes indeed. Wel, precies dàt legendarische merk pakt nu uit met een 100% elektrische LiveWire. Binnenkort mogen klanten dit nieuwe concept uittesten, en als het hen bevalt, gaat de nieuwe allicht in 2015 in productie.

De LiveWire is een strakke, haast minimalistisch gedesignde machine. Met trekken van de eigen familie uiteraard, al doet het frame ook aan Ducati denken. Om maar te zeggen: deze elektrische tweewieler is niet ontworpen voor sissi’s.

Veel cijfers geeft het bedrijf nog niet prijs, al zou je er tot 160 km ver mee kunnen, echt iets voor woon-werkverkeer, of in en om de stad. Te vergelijken met een gemiddelde elektrische auto. Al gaat deze motor sneller: tot 170 km/u. Opladen duurt drie uur. Alle lampen – ook die vooraan – zijn leds.

En het geluid? Daar hebben de Harley-ingenieurs met man en macht aan gewerkt; naar eigen zeggen gelijkt het op dat van de motoren van een opstijgende straaljager. Cool en vol kracht. Benieuwd of het inderdaad echt zo zal zijn. Wait and hear.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

 

 

 

Harley Davidson LiveWire Harley Davidson LiveWire Harley Davidson LiveWire Harley Davidson LiveWire Harley Davidson LiveWire


door