Designer Alain Gilles wint awards op Amerikaanse NeoCon

Op de grootste meubelbeurs van de VS, NeoCon 2014, werd onze Belgische designer Alain Gilles tweemaal bekroond voor zijn nieuwe BuzziPicNic, een multifunctionele tafel. Eén award kreeg hij van het gezaghebbende magazine Contract Design dat een jury van 45 experts aan het werk zette, een andere van het magazine Interior Design, dat met de Honoring Industry People-award creatieve ontwerpers en innovaties lauwerde.

Zoals de naam het zegt: BuzziPicNic is een soort picknicktafel voor op kantoor. Om aan te werken, maar ook om aan te lunchen. Of te brainstormen, want het fungehalte van dit nieuwe ontwerp draagt zeker ook bij tot een leuke werksfeer en die zorgt voor frisse ideeën op tafel.

Picknicktafel met een pittige prijs

Dé vraag vooraleer u bestelt, is hoeveel zulke meubels-die-aanzetten-tot-creativiteit u mogen kosten. Een blik op de prijslijst leert dat één tafel van drie meter met vier banken u in de goedkoopste uitvoering 15.040 euro lichter maken. Zonder de kussens dan. Die kan u krijgen vanaf 338 euro per stuk. Wat nog altijd meer is dan een complete ook drie meter lange grenen picknicktafel van bij Makro, die u met een lik felle verf ook pimpt tot een grote vergader- en lunchtafel voor bijvoorbeeld uw reclamebureau.

Maar goed, we moeten alles zeggen natuurlijk. Dit meubel won niet zomaar deze awards. Het is gemaakt van edele houtsoorten als eik en es. En Alain Gilles tilde de klassieke picknicktafel echt wel naar een hoger niveau. Zo is er plaats voor weggewerkte stopcontacten, is er een versie met twee delen van verschillende hoogtes, bedacht hij ook een volledig ronde ‘Rondo’, en zelfs een kleine ‘halfronde’ om tegen de rechthoekige aan te schuiven. En er zijn verticale opzetstukken voor wie zijn eigen werkplek aan de grote tafel wat wil afschermen. Ingenieus allemaal, en de Amerikaanse awards meer dan waard.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

BuzziPicNic BuzziPicNic BuzziPicNic BuzziPicNic

 

 

 

 

 

 


door