Tesla Model S

Tesla verkoopt meer dan Ferrari

Enkele dagen geleden in de krant: ‘Verkoop luxueuze sportwagens stijgt sterk’. Dat is een goed teken voor de economie natuurlijk, en het zorgt voor werkgelegenheid ook. Het milieu geven dergelijke wagens wat minder zuurstof, sommige Maserati’s en Ferrari’s verbruiken gemakkelijk 13 liter per 100 km. Volgens de officiële cijfers, in de praktijk een pak meer dus. De uitstoot is navenant.

Maar wie de Febiac-tabellen met verkoopcijfers induikt, vindt daarin ook verrassend positief nieuws. Op de 3de plaats van best verkochte sportwagens voor de eerste vijf maanden van dit jaar staat.. Tesla, een 100% elektrische auto:

1.  Porsche (964 stuks)
2.  Jaguar (423)
3.  Tesla (191)

Dat betekent ook dat Tesla in het eerste jaar in België voor elke vijf Porsches er ook een verkoopt. Met maar één model trouwens, de Tesla Model S. En het nieuwe, innovatieve automerk laat andere merken met een rijke geschiedenis – en ook wel een fiks prijskaartje – gewoonweg achter zich:

4.  Maserati (165)
5.  Ferrari (34)
6.  Aston Martin (22)
7.  Lotus (20)
8.  Lamborghini (6)

Dat opinion leaders en mensen met aanzien – én geld, een Tesla kost al gauw 80.000 euro zonder het oplaadstation – nu ook Tesla’s beginnen te kopen, is een duidelijk signaal dat elektrische auto’s eindelijk aan een doorbraak bezig zijn. Ook populaire merken pakken stilaan uit met volledig elektrische wagens. Sommige passen een bestaande auto aan, zoals Smart met de Fortwo Electric Drive of nu ook Volkswagen met de nieuwe e-Up. Andere volgen het radicalere spoor van Tesla en ontwerpen een volledig nieuwe carrosserie, helemaal aangepast aan het grote volume batterijen dat een plek moet krijgen. Zoals Renault, met de Zoé en de kleine opvallende Twizy.

Het kwam traag op gang, maar nu beweegt er duidelijk wat. Niet alleen bij een nichespeler als Tesla, maar ook bij de massaproducenten. Goed dat ze eindelijk wat gas geven, groen gas.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

Tesla Model S Tesla Model S Tesla Model S

 

 

 

 

 

 

 


door