Biënnale Interieur: Object Awards bekendgemaakt

240 inzendingen waren er, uit 32 verschillende landen, voor de Interieur Awards, categorie ‘Objecten’. Van designers die mochten meedingen met ‘objecten die nog niet in productie zijn, en waarmee ze denken bij te dragen aan de verbetering van de dagelijkse habitat.’

De jury bestond uit grote internationale namen, genre Rolf Hay (Denemarken), Lina Kanafani (Verenigd Koninkrijk), Robert Klanten (Duitsland) en Matylda Krzykowski (Polen). Ze keerden ingezonden designstukken binnenstebuiten, discussieerden over pro’s en contra’s, en hakten vorige week de laatste knopen. Resultaat: 20 award winning designs inclusief één ‘Grand Prize’.

Over The Grand Prize bestond geen discussie, daarover was de jury het roerend eens. Hij gaat naar de Keystones Table van het Italiaans-Japanse duo Minale Maeda, met studio in Rotterdam. Opvallend element aan die tafel: een ‘connector’ die de onderdelen van de tafel bijeenhoudt, gemaakt via  3D-printing. Jurylid Rolf Hay daarover: ‘Het is de eerste keer dat ik een producent zie die 3D-printing op een zinnige manier in zijn ontwerp integreert: hoe het object alle onderdelen verbindt, is intelligent en slim.’

Geniet hieronder mee van het  The-Grand-Prize-winnende-ontwerp en van alle award winning designs. Tijdens Biënnale Interieur 2014 van 17 tot 26 oktober staan ze uiteraard ook in de spotlights, daar in Kortrijk.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide’”]

Interieur Awards Category Objects 01
Interieur Awards – The Grand Prize – Keystone table

Interieur Awards Category Objects 02 Interieur Awards Category Objects 04 Interieur Awards Category Objects 03 Interieur Awards Category Objects 05

 

 

Interieur Awards Category Objects 06 Interieur Awards Category Objects 07 Interieur Awards Category Objects 23 Interieur Awards Category Objects 24 Interieur Awards Category Objects 21 Interieur Awards Category Objects 22 Interieur Awards Category Objects 19 Interieur Awards Category Objects 20 Interieur Awards Category Objects 18 Interieur Awards Category Objects 16 Interieur Awards Category Objects 17 Interieur Awards Category Objects 14 Interieur Awards Category Objects 15 Interieur Awards Category Objects 13 Interieur Awards Category Objects 11 Interieur Awards Category Objects 12 Interieur Awards Category Objects 10 Interieur Awards Category Objects 08 Interieur Awards Category Objects 09


door